I O G A

Eteri, ingràvid, conscient, arrelat, poderós, lleuger, fort, flexible, agraït… així és com et queda el cos després d’una intensa classe de ioga.

El cos, receptacle de l’esperit, és feliç després d’una sessió eminentment física… però necessàriament mental. És feliç per la comunicació que es crea entre aquests dos elements, és feliç perquè supera reptes, elimina obstacles, neteja els pensaments, renova les energies… i et permet connectar amb tu mateix com poques disciplines ho fan.

Receptiva, calmada, oberta, activa, desperta, preparada, positiva, tranquil·la… així és com rep la ment l’exercici del ioga.

La ment és feliç després d’una classe de ioga. És feliç perquè s’allibera, es reforça i relaxa, es connecta amb l’energia superior i crea una unitat més indestructible amb el cos després de cada pràctica.

És així, el ioga és vida. Renova constantment l’energia i et renova com a practicant a cada sessió. Cada sessió és una oportunitat de descobrir una cosa nova sobre tu mateix, un bloqueig, un avenç… cada dia és diferent. Descobrir, avançar, netejar… i anar creixent com a persona i com a practicant.

Sempre he sabut distingir, de lluny, les persones que feien ioga. Ioga de veritat, ioga com a disciplina, com a rutina, gairebé com a religió, i sempre he admirat la pau i seguretat que transmeten. Sovint amb mig somriure a la cara, la mirada oberta i directa als ulls, amb una gran delicadesa i lleugeresa en tots els seus moviments i traspuant força per cada porus de la pell.

El cap de setmana del 20 i 21 de juny de 2015 ha estat un cap de setmana ple d’aquestes sensacions. El 21 de juny es celebrava per primer any EL DIA INTERNACIONAL DE IOGA i, per celebrar-ho, el dia 20 vaig anar a fer una classe amb la Xuan-Lan a la Barceloneta, i el dia 21 vaig tenir el privilegi d’inaugurar, amb la primera classe de ioga, el centre THE GARAGE by Verónica Blume, al Poble Sec.

Vaig conèixer la Xuan-Lan a l’instagram: són aquestes coses que es porten ara, que tu segueixes a algú, aquest algú segueix a un altre i, un dia, no saps com, l’estàs seguint tu. Em va cridar l’atenció la netedat de la seva galeria d’imatges, la seva estètica, com explicava al seu blog el que li semblava interessant i feia recomanacions… fins aquí, tot normal. A mesura que passaven els dies em va anar cridant més l’atenció i un dia vam quedar per conèixer-nos. Quan la vaig veure arribar vaig notar tot allò que us explicava abans sobre els seus moviments, la calidesa de la seva mirada… tot allò que la fa ser una iogui. La classe del passat dia 20 a la terrassa de la botiga Boardriders de la Barceloneta m’ho va confirmar. La seva seguretat, energia positiva, i el gran domini del seu cos i de com transmetre el principal de cada assana, van fer de la classe un moment molt especial. La Xuan viu el ioga, ella és ioga i t’ho contagia sense remei.

El dia següent, i per no abaixar el llistó de les emocions, vaig viure un dels moments més importants del novíssim THE GARAGE, el centre de ioga i esdeveniments de la Verònica Blume. THE GARAGE, que obrirà els primers dies de juliol de 2015, és un centre on es donaran classes d’activitats cos-ment i es faran esdeveniments relacionats amb l’Art i la cultura.

Em feia molta il.lusió, em feia il.lusió perquè entrar per primer cop a un lloc on diàriament hi circularà tanta energia i on, la seva directora hi ha posat tanta emoció i tant d’ella mateixa, és un moment important que, si ets capaç de captar-lo, et posa els pèls de punta. Segurament, i degut a la meva experiència personal, també em feia il.lusió perquè em recordava quan jo mateixa, l’any 2006, vaig obrir un centre del mateix estil a Girona… i tot porta records.

La Verònica estava allà rebent-nos un a un, just a l’entrada. Amb aquella cara que se’t posa quan intentes detectar amb una sola mirada que està passant pel cap de les persones que estan entrant, què estan pensant, què esperen… amb aquell somriure que amaga els nervis que sents i les ganes que tot surti perfecte, amb aquella emoció de dir-te a tu mateixa “això ja és una realitat, està passant ara mateix”, i amb una amabilitat i una calidesa pròpia d’una persona que ha vist i viscut moltes coses a la vida, que ha crescut i madurant molt interiorment i que es troba en un dels seus millors moments.

Aquestes van ser les meves primeres impressions. Una immillorable amfitriona i un local obert a descobrir i acollir l’energia de tots els seus clients i a fer-los sentir molt i molt bé. De nou la Xuan Lan donava la classe, en aquest cas, amb la Verònica al seu costat. De nou reptes físics i mentals, de nou concentració, de nou renovació i de nou feliç de cos i de ment per ser allà el primer DIA INTERNACIONAL DE IOGA.

Aquest post és un agraïment a la Xuan i a la Verònica, una recomanació des del fons del meu cor perquè aneu a descobrir THE GARAGE, i un GRÀCIES al ioga i a les disciplines cos-ment per ajudar-nos cada dia a millorar com a persones, a madurar, a descobrir el món amb un altres ulls i a tenir la pau interior necessària per viure plena i completament feliç.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.