Masia la Garriga de Castelladral

Featured Video Play Icon

Pau.

Pau interior.

Pau a l’esperit.

Hi ha pocs llocs que puguis visitar i et facin viure, a cada part del teu cos, aquesta sensació. És aquesta sensació que tot, de veritat, és perfecte. Encara que tu no estiguis en el millor moment, encara que tinguis el cap ple entradaLaMAsiad’històries, encara que creguis que hi ha coses importantíssimes a la vida… arribes a la Masia la Garriga i, en un moment, l’energia de la vida s’encarrega de fer-te recordar qui ets i perquè ets en aquest món. No cal que facis cap esforç, no és cap experiència estranya que només alguns puguin sentir… és, la vida.

La vida, aquests anys que passem corrent per aquest planeta munt i avall preocupant-nos, intentant que tot sigui d’una manera concreta i patint per idees i objectius que ni tant sols desitgem, és això, és gaudir dels sentits, és sentir la natura, l’energia dels éssers vius i de les coses que t’envolten, és apreciar cada moment, és  aprendre de qui més en sap, és ajudar a tothom que puguis i és estimar, per sobre de tot, estimar.

Sembla mentida com tot això tan fantàstic, que tant ens omple, que dóna veritable sentit a la nostra existència, ho oblidem i som capaços de capgirar els nostres valors per altres de tipus material, per l’egoisme, per l’autosatisfacció… I encara sembla més mentida que, en 5 minuts, siguem capaços de recuperar-ho. Un estímul exterior, unes imatges, les paraules d’algú, un paisatge, a vegades només cal que ens parli segons qui,  i tot torna al seu lloc.

És exactament això el que passa quan vas a la Masia de Castelladral, la vida et parla. Es comunica amb  tu encara que no vulguis, no pots fer-hi res, t’absorbeix, et posa al teu lloc, et recorda què fas en aquest món. La vida la sents al meravellós bosc que envolta la casa, als jardins, a les parets d’una masia que porta dreta des de l’Edat Mitjana i que ha vist passar generacions i generacions de famílies, a les botes d’oli i de vi centenàries que encara es conserven, al mobiliari, al terra i a tots els objectes decoratius que estan també vius dins de cada habitació. Tot és viu aquí. Tot té energia, una energia positiva que et travessa, que et faria plorar d’alegria a cada instant, és la vida, sens dubte hi ha alguna màgia divina especial que et comunica que allò és la vida.

Hi ha un ingredient, a banda de tots aquests, que és el que permet que tot això passi, l’amor. L’amor en la seva màxima expressió, amor per fer les coses boniques estèticament, amor per cuidar de les plantes i dels animals, amor per cada persona que ve a la Masia i, com a protagonista total, l’amor de la família. Fa uns anys, gràcies a una dona meravellosa que estimaré sempre amb tot el cor, vaig descobrir com era aquest amor. Vaig descobrir que l’amor de la família és aquell que sempre recolza, que no jutja sense escoltar, que intenta sempre agradar en tot allò que fa i que, per sobre de tot, intenta sempre cuidar i fer sentir bé a tots els seus membres. És un amor generós, que gaudeix quan tu gaudeixes, que mai defalleix i que sempre pots comptar amb ell. Això és exactament el que em va transmetre la Núria, la filla dels impulsors d’aquest projecte màgic, quan vam parlar. Res de tot això que us he explicat tindria sentit, ni seria tant de veritat, si al darrera no hi hagués la seva família. El seu pare i la seva mare van somiar i crear des de zero tot això que us he explicat, i això, amics meus, només es fa amb amor, amb amor del bo, amb aquest amor generós que us he descrit.

Així mateix ens ho explica la Núria al web de la Masia: “La Garriga simbolitza en certa manera els nostres valors com a família: l’amor per la natura, la delicadesa de les petites coses, l’excel·lència, l’entrega i dedicació, el silenci, la passió per la cuina i l’alimentació sana, la simplicitat, la constància, el respecte per les persones i el nostre entorn, la unió i el retrobament familiar.” I així és com el visitant, el convidat, ho rep.

Notes que les rajoles de les terrasses han estat fetes a mà, en aquest cas per l’amor d’una altra família, la Família Borrell, notes que el pare de la Núria va passar hores dibuixant i imaginant l’espai, notes com la seva mare es va dedicar, com si escollís les teles per a l’habitació de les seves netes, a triar cobrellits i cortines amb l’amor d’una mare i notes com, tots els elements de l’habitació on dorms, han estat fets especialment per aquest espai. Pintures de la Paula Bonet,  Joana Santamans, Andreu Buenafuente i Bernard Vitchet fetes amb l’amor de l’artista fan de capçal de llit guardant-te perquè tinguis bons somnis… què més es pot demanar?!

Bé, de fet sí hi ha alguna cosa més que puguis demanar, passar un dels dies més importants i bonics de la teva vida en aquest entorn. Un entorn que desprèn bellesa per tots costats, un entorn que promet no canviar mai, ser-te sempre fidel, escoltar-te sempre, un entorn de somni per dir:” Sí, vull”. La Garriga de Castelladral és un lloc de somni per casar-se i així ens ho demostren totes les parelles que cada any hi passen. Una cerimònia a l’era, al bosc, al prat… és realment un conte fet realitat i, el millor, és que el pots viure quan vulguis. Visiteu el blog de la Masia i podreu veure exemples preciosos, és difícil expressar amb paraules el que podeu veure a les imatges.

Doncs així va ser la meva tarda, així vaig conèixer un lloc on m’hi aniria a viure demà mateix, així vaig conèixer una persona amb la qual espero seguir tenint relació per sempre més, així em vaig emocionar imaginant com, en aquests 6 segles d’història i després d’haver viscut tant, aquella terra i aquella casa són capaços de transmetre tanta bellesa, així vaig omplir les meves reserves d’energia positiva i així m’ho vaig passar de bé, al gronxador, amb una nova amiga, com si tinguéssim 5 anys.

Aneu a la Garriga de Castelladral, és una inversió espiritual 100% necessària.

GRÀCIES.

11 September, 2015

LEAVE A COMMENT