Margarides i Albercocs

pastisseria a domicili

llitEts dins el llit, el nòrdic sobre teu fins el coll, ben agafat sota la barbeta, veus entrar el sol per la finestra encara amb els ulls mig clucs. Comences a sentir olors que intentes desxifrar… pa torrat, cafè, sucre una mica cremat… escoltes una cullereta picant tímidament contra la tassa, pel so que fa saps que és petita i que pesa poc… Els colors de l’habitació cada segon són més clars, més nítids, el sol acarona els mobles i el cobrellit com si els hi digués a cau d’orella… “bon dia”… El tacte del cap al coixí és suau, els llençols t’abracen… i l’harmonia de tot plegat és perfecte. És diumenge i no tens res més important a fer que viure gaudint de cada minut, de cada minut de pau, de cada minut per a tu…

Et lleves i al menjador et trobes la taula parada amb l’esmorzar més bo del món, el que més t’agradi, pensa-hi, el que vulguis…

Això és un matí de somni a casa, sol o acompanyat, si estàs acompanyat pots introduir alguna altra activitat entre els ulls clucs i llevar-se per esmorzar… , però, en tot cas, estaríem d’acord en descriure-ho com un molt bon despertar. Això és el que tenen els diumenges o dies festius, sembla que el temps s’aturi i en puguis gaudir més.

I llavors, només pot ser diumenge en diumenge? Podem traslladar aquestes sensacions a qualsevol altre dia de la setmana? Podem fer que un esmorzar, un dinar o un sopar siguin màgics, especials, harmoniosos… de somni?

panorc3a0mica-esmorzar-3

 

“Diumenge TOT és possible.

I si cada dia fos diumenge?

La Pastisseria és per mi l’ofici de conjurar petits diumenges en el dia a dia quotidià, un llenguatge capaç d’articular l’extraordinari en l’ordinari, el nou en el conegut, la sorpresa en l’habitual. La màgia de fer GRANS les coses petites…

…petites com les margarides i els albercocs”

Bonic oi?

Així és com la Maria, pastissera i cuinera d’ofici i per vocació, ens presenta el seu blog, Margarides i Albercocs.

Margarides i Albercocs vol fer-nos adonar de la bellesa, l’amor, la dedicació i la implicació que hi ha darrera de cada recepta i vol que aquesta bellesa i aquesta màgia traspassin la barrera de les sensacions i ingredients, olors i sabors es fusionin amb nosaltres i ens traslladin, per uns instants, a l’aquí i ara perfectes.

Els ingredients tenen vida, tenen energia i la Maria els tracta amb la cura i l’amor necessaris per a aconseguir aquesta atmosfera.

Les coses només surten bé si les fas amb amor. I, en aquest cas, què vol dir “amb amor”? Doncs vol dir ser íntegre i responsable en tot moment, no n’hi ha prou amb que els ingredients siguin frescos, cal que facin bona olor, que siguin de temporada, que no hagin viatjat per mig món travessant l’oceà, cal cuinar-lo amb estris adequats cal, senzillament, recordar com es cuinava fa un anys aplicant els avenços, innovació i sorpreses creatives de l’alta cuina moderna per donar-li un toc actual.

Quan parlem dels somnis sempre hi ha un petit regust a utopia, a irreal… Margarides i Albercocs és un clar exemple, per això estic encantada d’escriure aquest post, que això no és així, la Maria fa que el somni de sorprendre cada dia i de cuinar amb ingredients naturals i escollits responsablement obtenint un resultat exquisit, sigui realitat.

És filosofia, és traspuar els límits d’una disciplina i impregnar la vida amb la màgia de la cuina. Extrec un parell de fragments del blog perquè no hi ha millor manera de descriure-ho.

Podem intuir de forma senzilla que si sumem una certa quantitat de fas, una de sols i una de dos de forma aleatòria no ens en resultarà la Novena Simfonia de Beethoven; si barregem uns the, uns thy i uns Capuletto no obtindrem Romeu i Julieta de Shakespeare o si llencem a l’aire les peces d’un avió podem esperar que quan caiguin fruit de l‘atzar no s’hauran organitzat com un Boeing 747 funcional… potser de la mateixa manera que si sumem formatge Parmesà, anxoves, enciam romà i pollastre a l’atzar, no tindrem una Amanida Cèsar.”Margarides

“Les àvies cuinen amb el cor. L’error només és possible en la ment. La veritable maestria emergeix i inspira les mans quan la ment calla perquè la intuïció ha despertat i s’ha fet tan gran que ha incorporat el saber que abans se’ns escapava.”

“Podem aprendre moltes coses de la reposteria americana, però no podem aprendre’n els percentatges de greix, sucre i additius i fer-ne la nostra normalitat. No confonguem més dolç amb més bo, i no oblidem que el color blau no existeix en el món natural comestible…”

“Jo m’escapo pels marges i invoco l’Spiderman i una de les seves frases mítiques, la frase, potser, que el diferencia i el vertebra, la que el fa ser qui és, la que dóna origen a la seva llegenda: ”Un gran poder comporta una gran responsabilitat“. Tots som l’Spiderman! Tenim un GRAN poder, el món a les nostres mans, i la possibilitat i responsabilitat no només de decidir sinó de disfrutar de decidir, de ser qui som i d’exercir-ho.”

Les paraules pastisseria i poesia tenen una sonoritat i una cadència semblant, totes dues et fan somiar, et canvia la cara quan hi penses… per alguna cosa serà.

Què ens ofereix Margarides i Albercocs?

Doncs bàsicament el que vulguem: per a particulars: esmorzars, dinars, sopars portats a casa directament, tallers a la teva pròpia cuina per aprendre o perfeccionar una recepta,  tallers a l’escola La Patente, càtering per a esdeveniments… i per a professionals: aconseguir que els postres del teu restaurant tinguin aquest to i gust màgic que et faci viure aquest diumenge a cada bocí, formació específica per al personal… i tot el que se us acudeixi.

La Maria està fent el seu somni realitat i es per això que la recomanem, ens agrada moltíssim com ho fa i que fomenti, amb la seva passió, aquest punt de vista positiu de les petites coses.

Tot post necessita una banda sonora per fer-lo rodó i per a aquest he pensat que una cançó amb un tempo lent, una veu dolça i una lletra que parla d’amor i de com cuidar allò que estimes era ideal per acompanyar qualsevol recepta de pastisseria. Suau, enganxosa, romàntica… una miqueta de tant en tant no fa mal a ningú!

PD: “ A mi no m’agrada el dolç!! Jo sóc de salat!!!

Per a tots aquells estimats i estimades que no sabeu apreciar el plaer extra galàctic de la xocolata, entre d’altres, també us fan pastissos i esmorzars salats… 😉

3 Comments

 1. Reply

  Maria

  4 September, 2013

  No sé què dir, m’heu deixat sense paraules. Gràcies per una entrada tan bonica!
  A vegades m’envaeix l’estranya sensació que Margarides i Albercocs té vida pròpia. M’hi volco, i quan en surto, sovint em costa reconèixer-me.

  Moltes gràcies per tanta cura, per una entrada tan bonica. I gràcies per mostrar-nos com n’és de possible fer els somnis realitat!

  • Reply

   SomnisReals

   6 September, 2013

   Gràcies a tu Maria per viure el teu somni i intentar fer cada dia la vida dels altres més màgica!

LEAVE A COMMENT