Ells ja ho fan, els animals sempre estimen

gossips

L’article d’en Risto Mejide que el passat diumenge 30 de juny publicava a El Periódico és un exemple, em sembla excel.lent, de com fer-li entendre a algú que és el més important que tens a la vida sense dir cap de les paraules que acostumem a dir en aquests casos. Això, a banda de ser una qualitat dialèctico-literària d’alguns (pocs) éssers humans, és un acte físic que podem veure cada dia en els animals, i, en especial, en els gossos.  Amor, respecte, preocupació, lleialtat, fortalesa, vitalitat, tot expressat sense paraules. Et queda clar a l’instant, no hi ha dubte, et  demostren constantment el veritable significat d’estimar i respectar, ells ja ho fan. Aquestes experiències no les hauríem de deixar passar, hauríem d’aprendre d’ells, difondre tot el que ens poden ensenyar i, sobretot, preocupar-nos activament perquè tinguessin una excel·lent qualitat de vida. És per això que dediquem aquest post a totes les associacions i protectores que dia a dia vetllen per la vida dels animals domesticats. Als enllaços http://www.addaong.org/ca/informacio/associations/ i http://www.terapiafelina.com/protectoras.html trobareu un llistat de totes les organitzacions de Catalunya i Espanya. I, a banda d\’adoptar un animal, què podem fer per ajudar? Cada associació és diferent i la majoria ofereixen moltes opcions:

Cada associació és diferent i la majoria ofereixen moltes opcions:

A la Lliga per a la Protecció d’Animals i Plantes de Barcelona pots anar a passejar els gossos per la Carretera de les Aigües. És tan fàcil com anar-hi un dia dins les hores establertes i fer un passeig amb un dels gossos que tenen allà. L’experiència és molt positiva i l’entorn molt bonic.

l’Associació d’amics dels animals del Maresme, també pots passejar els gossos, jugar amb ells una estona i fer-te voluntari per ajudar-los en fires i desfilades, etc.

L’Associació Galgos 112, a banda de la possibilitat de fer donatius des d’1€ al mes,  també tenen una botiga on-line amb productes per a gossos i persones :-).

L’Associació Protectora d’animals Rodamón, per exemple, va organitzar el passat mes de juny una exhibició de gossos d’èlit a Platja d’Aro on, amb un mínim donatiu, podies veure durant tot el matí un veritable espectacle divertit i emotiu veient el que són capaços de fer aquests animals, i sobretot, com s’ho passen de bé fent-ho.

Sovint  pensem que l’única manera d’ajudar és donant diners però, si entreu a les pàgines web de les protectores del vostre territori, descobrireu un món d’opcions interessants, humanes i amb gran valor per a grans i petits, que us donaran, segur, molta satisfacció. No hi ha res millor al món que donar carinyo i estima als altres, i si aquests altres, a més a més, són animals indefensos que no et demanen res a canvi, encara és més pur tot plegat i és que ells ja ho fan, ells estimen sempre.

A vegades necessitem fer per alguna cosa per nosaltres mateixos, ens podem sentir buits i com si tot plegat no tingués gaire sentit… Si heu d’escollir una experiència nova per viure, una tasca reconfortant, voleu ensenyar els més petits quelcom que mai oblidaran, no ho dubteu, acosteu-vos a una protectora/associació i col.laboreu amb ells, si podeu, només un un dia :-)

m costa imaginar la vida sense la teva companyia.

La teva mirada m’omple d’energia perquè saps, en cada moment, què necessito.nuska

Sempre estàs al meu costat, sempre disposada a fer el que et demani, tant se val el dia, l’hora…

Amb els ulls ho dius tot.

Tens la força que moltes vegades em falta, el respecte que poques persones tenen i la vitalitat i les ganes de viure que molts desitgen.

Ho dones tot a canvi de res.

El teu esperit és pur, el teu instint excepcional, la vida és ara i aquí i res més importa. T’adaptes a tot i descobreixes el món a cada pas.

Tothom hauria d’aprendre de vosaltres.

Les imatges utilitzades són de les associacions citades. Gràcies a tot@s per la tasca que feu. Seguirem somiant!

Afegim a posteriori un vídeo de la Fundació Affinity sobre la relació entre les persones i els animals que ens ha encantat!

LEAVE A COMMENT