Dansa, ballar, what a feeling

És una energia que sents al pit, com si el cor et volgués sortir travessant-te les costelles. És una vibració que et puja per les cames, un formigueig, la teva ànima connecta amb aquell ritme i l’identifica com a propi, com a part de sí mateixa. Ets allò que està sonant. És com mirar-te al mirall i reconèixer la teva imatge, el mateix, però amb so, amb notes musicals…
Pina BaushMolt difícil de controlar, gairebé impossible… somrius per dins i per fora… durant aquells minuts no hi ha res més al món que el teu cos, la teva ànima i la música… estàs ballant.
La dansa és expressió en estat pur, es pot estudiar, estructurar i racionalitzar, però la seva grandesa és, justament, que és única en cada persona, són sentiments, és comunicació, transmissió d’emocions, el que portem a dins en moviment.

Hi ha persones que necessiten ballar, que no comprenen la seva existència sense la música i la dansa, ballar és com parlar, i parlar i comunicar-se, viure. Tant se val si t’hi dediques o si ho fas com a hobby, balla sempre que puguis i seràs molt més feliç. Deixa sortir els sentiments, no importa qui tinguis al davant, mou-te i vibra amb o sense ritme i veuràs com, en acabar, et sents molt millor.

Entre totes de les persones que s’hi dediquen en volem destacar tres d’estils ben diferents i recomanar-vos on els podeu trobar, ja sigui per anar a fer classe o per veure’ls en una actuació. Són tres exemples ben diferents de persona, i, per tant, també de ballarins i d’estils musicals. Tots ells representen les millors qualitats de la dansa i les viuen i transmeten cada dia amb la seva passió. Són una petita mostra del que es fa a casa nostra i els hi volem agrair, a ells i a tots el que cada dia treballen per aquest bell art, que així ho facin.

Vitalitat, somriure, positivisme, ganes de saltar i de menjar-se el món… això és el que ens fa arribar el swing i la Sara Planas quan el balla. Sempre alegre, disposada a contagiar el que sent i oberta a gaudir de la vida tant com pugui.

La podeu trobar a les escoles Balla Swing i Spankt the baby, seguir la pàgina de facebook Rhythm For Change, on organitzen i difonen iniciatives on la música i el ball són els protagonistes i es busquen sinèrgies entre els artistes. La petita galeria d’imatges i el vídeo que us deixem esperem que us acabin de convèncer i no deixeu passar la propera ocasió per a descobrir el Swing.

Llibertat, expressivitat, transgressió, idees fetes moviment i una atmosfera artística acompanyen la Mar Medina a cada gest. La dansa contemporània, compromesa per se amb la creació, és per a esperits lliures, somiadors, sense prejudicis.

La Mar, inquieta motriument, com es descriu ella mateixa, és també professora de Tècnica Alexander i li apassiona tot el que té a veure amb el cos i la seva expressió. Com a exemple del que fa us deixem un vídeo i el link sobre la notícia de La Vanguardia de la Mostra In Situ que va tenir lloc el passat 16 de novembre al Metro de Barcelona.

In Situ, Dansa Contemporània al Metro de Barcelona

Vibració, autenticitat, emoció, força, sentiment i amor profund per la dansa en tots els seus estils és el que reps quan veus en Kanga Valls en qualsevol de les seves classes o espectacles.

Sempre t’ho posa fàcil, et fa sentir que pots fer el mateix que ell sense esforç, és amable i autèntic i ha arribat a ser EL referent dins la dansa urbana al nostre país, perquè és un excel•lent professional que estima allò que fa per sobre de tot, i, més encara, perquè és una magnífica persona amb uns valors que transmet allà on va. Actualment dóna classes a l’escola Company&Company i a l’Escola Sant Cugat. Seguint l’evolució natural de tot artista el 2010 va crear la Companyia Kulbik i els seus espectacles es basen en la fusió del hip hop amb diferents estils i músiques. El vídeo que us deixem d’exemple, tot i que la feina amb Kulbik és espectacular (aquí teniu el link al canal de Youtube on podeu trobar-ne més) , és d’ell sol amb l’estil i els passos que més l’identifiquen, o, com a mínim, el que més s’assembla a quan el vam conèixer ara fa 13 anys.

Ens deixem el ballet clàssic, el claqué, la salsa, el flamenc i molts altres estils que desprenen la mateixa força i emoció que els tres que hem citat. Podeu trobar vídeos d’arreu del món a youtube amb ballarins espectaculars.

Aquí, un cop més, us volíem explicar tres somnis fets realitat i us volíem recomanar moltíssim que balleu, a casa, a la discoteca, fent classes, pel carrer… no permeteu que deixi de sonar mai música dins el vostre cap i que les notes i els moviments us acompanyin cada dia de la vostra vida, és una manera de sentir-se més viu, una manera de sentir “l’electricitat”.

PD: Dediquem el post a tots amb els que hem ballat alguna vegada i hem sentit com, durant uns minuts, estàvem en sintonia i, en especial, a l’Andrés, la Juani, l’Àstrid, la Sara D., la Úrsula R. i l’Eugeni V.
PD2: Òbviament aquest post sense la BSO de Flashdance i Fama no pot ser un post dedicat a la dansa. Ens quedem amb les frases més certes i descriptives de les tres cançons que van marcar una època i un moviment i farem que ens segueixin acompanyant. Visca la dansa!

Fame

Baby, look at me, and tell me what you see.
You ain’t seen the best of me yet.
Give me time i’ll make you forget the rest.
I got more in me, and you can set it free.
I can catch the moon in my hand. don’t you know who i am?

Maniac

She’s a maniac, maniac on the floor (i sure know)
and she’s dancing like she’s never danced before

What a feeling

Well i hear the music
Close my eyes
Feel the rhythm
Wrap around
Take a hold of my heart…

What a feeling
Bein’s believin’
I can have it all now i’m dancing for my life
Take your passion
And make it happen
Pictures come alive
You can dance right through your life…

Now i hear the music
Close my eyes
I am rhythm
In a flash it takes hold of my heart…

22 August, 2014

LEAVE A COMMENT